maandag 26 april 2021

Een nieuwe reserve

Nou ja, nieuw is ie niet. Wel bijna zo goed als nieuw. Omdat een van mijn handige cameraatjes kapot is gegaan en ik mijn reserve nu gebruik, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe reserve.
Ik ben daartoe Marktplaats ingedoken en ben met onze postcode en de zoekgegevens Lumix camera aan de slag gegaan. Binnen een paar tellen kwam een soortgelijke camera tevoorschijn. En, niet onbelangrijk, hier in Dronten! Het apparaatje was wel een jonger type en dit keer zilver van kleur. Volgens de advertentie was ie helemaal compleet inclusief de originele doos. En dat alles voor € 15,=! Ik heb de aanbieder Hans direct een berichtje gestuurd. Wat bleek? Hans woont hier vlakbij. Op de fiets nog geen 5 minuten van ons huisje verwijderd. Ik kon het toestelletje vanmorgen rond half elf komen ophalen. Dat heb ik dus gedaan.
Toen ik voor de betreffende woning de fiets parkeerde, zag ik Hans al voor het raam staan. Hij wees naar de zijkant van de woning, waar zich de garage bevindt. Hans deed open en zei : "Goede morgen, jij bent dus Willem." Ik reageerde met een dito groet, maar met de naam Hans. Hij vroeg mij 1,5 meter afstand te houden en hem naar de keuken te volgen. Toen ik door de garage liep zag ik een Honda motorfiets staan. Hij stond duidelijk zichtbaar te wachten op een was- en poetsbeurt.
Op het kookeiland lagen de camera en allerlei accessoires uitgestald. Alles was heel herkenbaar voor mij, dus Hans hoefde niet veel uit te leggen. De camera lag al een tijd in een kast, want Hans maakt foto's met zijn mobieltje. Hij had geen zin meer om twee apparaten op zak te hebben. Hans vertelde mij een gepensioneerd politieagent te zijn. Hij heeft toen vaak op de motor gereden. Sinds zijn operatie voor een nieuwe heup, staat zijn Honda nu stil. Ik begreep toen ook waarom ie nog gepoetst moest worden. Natuurlijk ging het gesprek over onze ervaringen op het gebied van motorrijden. Niet over bekeuringen. 😀 Het was erg gezellig, ook al ontbrak de koffie. Het werd een zeer leuke ontmoeting met als bonus een mooi en compleet cameraatje. Ik ben er blij mee.