vrijdag 16 april 2021

Blowen en vapen

Soms doe ik bezopen. Maar telkens als ik dan een (alcohol)test gedaan heb, blijk ik gewoon nuchter te zijn.

Gedurende mijn werkzaamheden op het gebied van zwerfvuil opruimen, heb ik aardig wat zakjes cannabis gevonden. De eigenaren waren blijkbaar zo high, dat ze hun aankopen niet eens goed in de broekzak konden krijgen. Al die zakjes heb ik alsnog weggegooid. Keurig gescheiden : plastic en groen. Haha! Naalden heb ik ook aangetroffen evenals lege verpakkingen van medicijnen in de vorm van pillen en/of capsules. Ik weet niet meer wat daar in zat, maar het waren telkens van dezelfde soort.
Ik ken mensen, die beweren dat het roken van wiet / cannabis rustgevend is en dat ze het daarom zo nodig hebben. Ze beweren dat het verder geen kwaad kan. Ja, ja, houd jezelf maar voor de gek. Ik trap daar niet in. De meeste blowers zijn gewoonweg verslaafd. Volgens medici en mensen die zich bezig houden met ordehandhaving, recherchewerk en verslavingsdeskundigen, is het gebruik van cannabis de opstap naar een verslaving aan zwaardere drugs als cocaïne en heroïne. En nog meer van die rommel. Die groepen deskundigen geloof ik wel, zo'n wazig kijkende blower op voorhand niet.
Een soortgelijke situatie doet zich voor met de zogenaamde e-sigaretten of vapen. De meeste rokers denken dat het 'gezonder' is dan gewoon roken. Omdat ze de verkoper geloven. Zij kennen blijkbaar niet de medische verhalen over longaandoeningen, die veel vapers krijgen. Soms zo erg, dat ze eraan overlijden. Maar ja jôh, wat weten die longartsen nou? Zo'n verkoper en aankomend gebruiker weten het toch beter? Vaak wordt vapen vergeleken met het roken van nicotine producten. En dan valt het vapen plots weer allemaal mee met de chemische rommel. Ik zie het meer als een vergelijking tussen van een 50 meter hoge brug springen of van 100 meter hoge toren. Ik ben geen dokter of valdeskundige, maar volgens mij kom je in beide gevallen er niet goed vanaf.