vrijdag 9 april 2021

Geen Ajax

Als er een reclameblok kwam (duurt gemiddeld 6 minuten) keek ik heel even naar de voetbalwedstrijd van Ajax tegen A.S. Roma. Ik zag al vrij snel dat het niets zou worden. Ajax speelde veel te traag om de Italianen te kunnen verrassen. Veel gepingel en balverlies. Dat Tadiç de penalty miste lag ook voor de hand. Hij was veel te egoïstisch aan het voetballen. Persoonlijke duels uitvechten vond hij belangrijker dan winst voor het team.
Het achterin de bal rondspelen is het ooit glorieuze Ajax onwaardig. De keeper deed mij denken aan Heinz 'kroket' Stuy. Ik ben geen fan van Scherpen, omdat hij te vaak domme dingen doet als ik hem bij Jong Ajax bezig zie. Ik denk dan te vaak : "Ga eerst maar goed keepen."
Er is in het huidige Ajax weinig creativiteit / intelligentie. Drie kwartier lang via dezelfde tactiek naar het doel van de tegenstander gaan. Erg gemakkelijk voor de Italianen, die toch al goed zijn in verdedigen en de counter. Niets opsteken van de gelijkmaker (snel en effectief voetbal). Ajax heeft nog een kans. Maar dan moeten de Italianen volgende week met de nodige onderschatting en Ajax op z'n best aan de wedstrijd beginnen. Op z'n best had Ajax de Italianen gisteren met 4-0 opzij moeten zetten.