zondag 31 mei 2020

Zuinig met drinkwater

Ja hoor, het is weer zover. In ons waterrijk landje is het een tijdje droog en dus moeten wij zuinig omgaan met water. Er was eens een prins die zich bezighield met Watermanagement. Nu is ie koning, maar het water wordt nog steeds niet gemanaged. Wat die meneer al die tijd met het water uitgevreten heeft weet ik niet. Misschien heeft ie er sneeuw van gemaakt, zodat hij en zijn familie kunnen skiën. Ach ja, weet ik veel?
Ik blijf het watergedoe een erg suf gebeuren vinden : we barsten van het water, bouwen dijken, dammen, waarden, gemalen en sluizen, maar als het droog weer is is er een tekort. Amateurs. Een maand of wat geleden viel er te veel regen (zeiden sommigen). Altijd maar dat gezeur. Volgens mij zitten die bedrijven met smart te wachten op droogte. Om weer te kunnen zeuren. Die wachttijd kan men beter besteden aan het bedenken en uitvoeren (moet altijd expliciet erbij gezegd worden) van oplossingen. Tip : je kunt meer verkopen!
Wij hebben onze eigen bijdrage; we doen zuinig met water. Dus is er een zeer klein badje voor Luuk. Zelfs het water in de drinkbak van Fenna verdwijnt in de tuin als het ververst wordt. Terwijl we het toilet nog steeds doorspoelen met.... drinkwater.
Nu nog een bijdrage van de waterbedrijven en de overheid, zodat er altijd voldoende drinkwater is. Het is verdorie net de fietsenstalling bij een station : altijd te weinig stallingsruimte.