donderdag 21 mei 2020

Een extra kraan -2-

Toen ik mijn opdrachtgeefster het concept van haar kraan liet zien, had ze ook zo haar bedenkingen. Ze vond het niet nodig, dat de kraan lager bij de grond geplaatst zou worden. Gevolg was dat ik het concept met de hoek teruggebracht heb tot een rechte lijn. Aan het ene eind de kraan en aan het andere een T stuk om zowel de waterleiding als de kraan van het wastafeltje te verbinden.
Ik heb het eerste concept weer uiteen gehaald en heb een nieuw gemaakt. Gelukkig was er een buigijzer voorhanden, zodat ik de 12 mm buis dusdanig kon vormen, dat ie nu mooi langs de muur loopt. De muurplaat met kraan plat op de muur en de (standaard) aansluiting op de waterleiding zo'n 4 cm van de muur af. Toen de hoofdkraan weer openging, bleek alles waterdicht te zijn. Hoera! Vervolgens mocht Sonja haar eerste emmertje water tappen. Ze heeft er nu een speciale tuut opgedraaid, zodat de tuinslang met een simpele klik aangesloten kan worden.
Tja, de klimaatverandering heeft zo ook zijn charmes. Voor knutselaars en andere creatievelingen. En uiteraard de mensen die graag net zo'n kleurtje willen hebben als ik.