dinsdag 26 mei 2020

Fenna is loops

Het is weer zover, de teef is loops. Al een weekje hoor. We hebben er weinig problemen mee. Ze druppelt af en toe. Meestal als ze van haar bed komt. Geen heel spoor van druppels, maar twee of drie druppels. En soms staat ze bij de deur te piepen.
Tijdens het wandelen is het ook te merken. Normaal snuffelt ze al erg veel, maar nu ze loops is is het helemaal een snuffel- en markeerfeest. Het moet maar. Met Fenna valt het dus wel mee.
Het zijn meer andere hondeneigenaren waar wij soms last van hebben. Met name de reuen komen haar graag besnuffelen of erger. Dus houd ik haar kort als we andere honden passeren. Helaas zijn er eigenaren die de riem van hun hond juist laten vieren, zodat hij op Fenna af kan gaan. Gevolg is dat Fenna zich in de aanbieding gooit. Ze gaat gewillig met haar achterste naar de hond staan en begint te piepen. Ze trekt dan ook erg aan de riem.
Als ik dan zeg dat ze loops is, dan halen de meesten hun hond weer snel naar zich toe. Maar er zijn er, die dan zeggen : "Mijn reu is geholpen, hoor." Ze bekijken de situatie enkel vanuit die van henzelf. Het bekende ikke-verschijnsel dus.
Ik antwoord dan rustig : "Dat zal wel, maar dat weet Fenna niet. U ziet toch dat ze aan de riem trekt en dat ik moeite doe haar rustig te houden?" Pas dan valt het kwartje bij hen. Maar niet bij iedereen. Een van hen blijft nog steeds de riem van haar hond vieren, ondanks mijn eerder betoog. Dus loop ik samen met Fenna maar even om zodra ik het stel zie aankomen.