zaterdag 2 mei 2020

Tegen de warmte

Vanwege de warmte in de camper tijdens zomerse temperaturen, hebben wij een aantal maatregelen genomen. We hebben zonneschermen gemaakt voor de ramen, de ventilatie verbeterd (inclusief een zelf gemaakte 'rijwindhapper' en extra koeling van de motorruimte) en het dak van een extra isolatielaag voorzien. De laatste ingreep betrof een enorme trespa plaat, die ik aan de onderzijde van isolatiemateriaal heb voorzien en vervolgens het geheel op het dak heb aangebracht. Bijkomend effect : een vlak en beloopbaar dak. Een ingreep die alleen al een enorm verschil in temperatuur in de bus opleverde.
Rest nu nog 1 vlak. Dat is de carrosserieplaat boven de voorruit, waarop de antenne staat. Tijdens het poetsen van de bus kon ik het plaatwerk ter plekke vrij gemakkelijk naar binnen drukken. Er is dus veel ruimte tussen het plaatwerk en de afwerking aan de binnenkant. Ik wil die ruimte opvullen met isolatiemateriaal. Geen schapenwol maar steenwol.
Om dat te kunnen doen, moet ik eerst in het interieur aan de slag. Het stuk boven de beide stoelen is afgewerkt met een beklede plaat. Daarop heb ik toen met behulp van een wit gaaspaneel een lectuur-/kaartenrek gemonteerd. Pas als het rek en de plaat verwijderd zijn, kan ik zien hoe de situatie erachter is. Zoals gezegd gaat mijn voorkeur uit naar steenwol. Maar wellicht word ik gedwongen tot een andere oplossing.