dinsdag 26 mei 2020

Ducato op de brug

hoog en droog
Jammer en triest dat er mensen zijn, die zo naar reageren op het overlijden van meneer Ruttes moeder. Natuurlijk wordt er een verband gelegd met zijn antivirusbeleid. Dat ligt weliswaar voor de hand, maar het blijft onkies om zo tekeer te gaan.
Vanmorgen ging ik op pad om een aanhanger met afval weg te brengen. Helaas kreeg ik het disselslot er niet vanaf. Ook wat WD40 en tikken op het slot bracht geen soelaas. Maar niet getreurd, op naar een nieuwe kans.
Omdat ik toch in Lelystad was, besloot ik langs de dhz garage te gaan om daar een afspraak te maken. Ik wilde wat preventief onderhoud plegen aan de onderkant van de bus. Voor alle zekerheid heb ik voor vertrek toch maar mijn kist met onderhoudsmiddelen in de bus gezet. Je weet maar nooit.
Bij de garage aangekomen, zag ik dat het stil was. Toen ik de eigenaar liet blijken dat ik een afspraak wilde maken, zei hij : "Je kunt ook nu terecht." Dat aanbod heb ik met beide handen aangegrepen. Ik heb eerst de onderhoudskist uit de bus getrokken en toen de bus de brug op gereden. Vervolgens heb ik de bus omhoog gebracht.
Het klinkt misschien wat raar, maar toen ik zo onder de bus stond kreeg ik een zeer goed gevoel. Ik kon alles overzien en overal bij, zonde rover de grond te hoeven tijgeren. Wat een luxe.
met beide voeten op de grond
Ik heb alle plekken waar het wat bruin begon te kleuren schoongemaakt en met antiroestmiddel ingespoten. Na droging, intussen ging ik verder met de controle, heb ik de plekken met tectyl afgedekt. De controle leverde nog wat smeerpunten op. Ik heb de handrem gesteld (had iets te veel speling) en het schakelmechanisme op de versnellingsbak gesmeerd.
De remmen zijn goed en de uitlaat ook. Ik heb met een hamer staan kloppen, maar sloeg nergens een deuk in. Het moet toch wel heel raar lopen als de bus straks voor de APK afgekeurd wordt.