vrijdag 15 mei 2020

Vouchers

Er was een tijd waarin het woord voucher op z'n Frans uitgesproken werd. Ik kan me ook nog de tijd herinneren dat het in het Engels gezegd werd. Dat vond ik toen tamelijk suf. Maar nu is het Engels ingeburgerd, dus moeten ook Franse woorden in het Engels uitgesproken worden. Al zou ik niet weten hoe men een woord als souvenir, soiree, diner dansant en dergelijke straks in het Engels uitspreekt.
Omdat ik me gedurende vele jaren ook met de Franse taal bezig heb gehouden, is het nog steeds een voucher op z'n Frans.
Er is ook een Hollandse (nee, dit keer geen Nederlandse) voucher. Een illegale versie. Laat ik het maar het Corona-voucher noemen. Dat is een waardebon die men krijgt wanneer je een reis geboekt hebt, die je niet kunt maken.
Ook hier zie ik dat de uitgifte van vouchers bedoeld was om met name de KLM te beschermen. Niet de reisorganisaties hoor. Daar heeft onze overheid geen aandelen in. De overheid gaf ook andere bedrijven waarin zij al veel geïnvesteerd heeft, vrij snel financiële steun. Normaal gesproken zouden die bedrijven failliet gegaan zijn. Maar de overheid zorgt nog steeds goed voor zichzelf. De zorg zal de overheid een zorg zijn.
Volgens de peilingen (ongewenste beïnvloeding via nepnieuws vind ik) gaat de VVD vooruit. Logisch, want ruim 5.000 tegenstemmers kunnen helaas niet meer stemmen.