Er is dus ook een Italiaanse groentemix. Die leek mij correct. Totdat ik hem op de weegschaal legde. En ja hoor, typisch Italiaans; er zat 20 gram te weinig in.
De Indonesische mix is echt een zootje. Gevuld met groenten die Indonesië nooit gezien hebben. Er zit zelfs sla in. Op het etiket staat dat de mix bedoeld is om mee te wokken! Wokken? Dat is toch Chinees? Welke Indo doet er nu wokgroente in een wadjan? Ken niet dese!Eten uit andere culturen worden gewoonlijk aangepast naar de westerse smaak. Andersom is het zoiets als een rode peper in de boerenkool doen en als Indische stamppot presenteren. Oké, ik heb een keer Italiaanse bami gemaakt. Of, zo je wilt Indonesische spaghetti (foto). Het verschil zat hem in de mie. Ik had spaghetti gebruikt, omdat de mie op was. Mijn mamma gebruikte ook spaghetti. In die naoorlogse periode was nog niet overal mie verkrijgbaar.
Tijdens onze vakanties in Duitsland heb ik niet zo op de inhoud van Oosterse groentepakketten daar gelet. Zou men daar Sauerkraut / zuurkool aan toegevoegd hebben?
