zaterdag 2 mei 2020

Arme Fenna

Het was voor Fenna een rare dag. Afgelopen nacht onweerde het hier. Daar is de Friezin nogal bang voor, dus was ze aan het ijsberen door de huiskamer en af en toe krabde ze met haar poot aan de deur. Dat heb ik van horen zeggen, want ik slaap als ik slaap. Het vrouwtje is er even uit geweest om haar tot rust te manen.
Vanmiddag ging ze twee en een half uur eerder naar buiten. Ik moest namelijk voor 2 uur in de loods zijn en 't vrouwtje was niet thuis vandaag. Toen ik terugkeerde was Fenna o zo blij, al kreeg ik geen kroketje of zo. Maar wel een lach van een blije hond. Na het avondeten heb ik haar nogmaals uitgelaten. Anders is de interval tot 22.30 uur te groot. Of haar blaas te klein. Het is maar hoe je het bekijkt. Ze keek dus vreemd op, toen we na het eten weer naar buiten gingen. Maar eenmaal buiten was ze toch weer in haar sas. Kassian ja, die Fenna. Altijd maar weer bij het baasje willen zijn. Maar ja, het baasje ging na het wandelen eerst lekker onder de douche en daarna de schone was binnen ophangen. Pas toen ging het baasje op zijn krent zitten. En pas dan komt Fenna tot rust. Ze slaakt een diepe zucht en neemt dan een slaaphouding aan.
Ze ligt nu te maffen in haar mand. Dat doet ze meestal als ik met de laptop bezig ben. Dan schijnt ze zich erg op haar gemak te voelen. Dat hoor ik soms aan haar gesnurk.