zaterdag 2 mei 2020

Afroming door VVD cs

Elke dag is er een. Ik ben zeer dankbaar dat ik a. een goede gezondheid mag hebben en b. ik niet in een of ander verzorgingstehuis zit. Ik weet nu, dat ik voor een nieuwe pandemie op de vlucht moet om me te onttrekken aan de overheid. Een veilig onderkomen zoeken in een kerk of elders als vluchteling asiel aanvragen. Dat heeft de afgelopen periode mij duidelijk geleerd. Rutte mag dan kutvirus roepen (daar zijn trouwens zalfjes voor), maar zijn aanpak is ook kut.
De politiek, met de VVD voorop, is volgens mij bezig met een soort gelegaliseerde maatschappelijke afroming (genocide gaat mij net te ver), waarbij men zich ontdoet van ouderen en fysiek zwakkeren. Omdat ik geen enkele andere reden kan vinden, waarom er nauwelijks aandacht is voor hen noch het personeel dat hen verzorgt. Erger, men verzet zich tegen elke voorgestelde verbetering. Gebleken is dat er meer dan voldoende mondkapjes waren en zijn. Maar blijkbaar heeft minister Hugo de Jonge zijn eigen adresjes, die helaas niet konden leveren. Op suggesties en aanbiedingen vanuit de maatschappij werd nauwelijks gereageerd. De politiek hield vast aan haar eigen kut-aanpak, inclusief al de energie, tijd en kosten die besteed worden aan.... een app! Maar wie op die manier kijkt naar en reageert op de maatregelen, wordt afgedaan met zijnde negatief of niet solidair met het kutbeleid. Weer zo'n reactie die aangeeft dat er opvallend erg veel begrip is voor de ramp die zich met name onder de ouderen en zwakken voltrekt. De aanpak heeft veel weg van een moderne, gelegaliseerde versie van vervolging van een bepaalde groep. Is dat de manier om de vergrijzing tegen te gaan, de zorgkosten te bedwingen en het pensioenprobleem op te lossen? Ik ben gaan denken van wel. Er lagen reddingsboeien genoeg aan de kant, maar de politiek liet ze bewust liggen. En dat alles voor 4 mei.
Ik heb weinig tot niets gehoord van politieke partijen die zich socialistisch noemen. Met uitzondering van de SP, die Rutte een draai om z'n oren gaf. Maar waar was/is  50+? Het was in wezen hun periode om te laten zien waar ze voor staat. Maar die partij was veel meer bezig met meneer Dales. Ook weer zoiets. Iedereen weet dat waar Dales opduikt, ruzies ontstaan.
Mocht iemand een andere reden weten waarom de overheid aan het afromen is, dan verneem ik die graag.