dinsdag 19 mei 2020

Dating

Zo heet dat tegenwoordig (zegt opa). Mensen die op zoek zijn naar een partner gaan daten. In mijn tienerjaren kreeg je een briefje of had je chance en eventueel een afspraakje in het fietsenhok. Dat is nu anders. Ik heb een tijdje zo'n tv serie gevolg. Het was een Engelse serie over dating. Er is nu een Nederlandse versie van, die ik minder goed vind.
Ik weet inmiddels wel, dat veel mannen die op zoek zijn naar een date, eigenlijk een 'one night stand' willen. Dat hoor ik niet enkel van mannen in die serie, ook van vrouwen. De laatsten vinden het opvallend, wanneer een man meer wil weten van hen en niet direct een foto van hun piemel stuurt of een foto van hun borsten vraagt. Seks als speerpunt in het zoeken naar een partner voor een dag of zo. De site Tinder is erom bekend (zeggen ze).
Selfies die gestuurd worden schijnen over het algemeen ook veelzeggend te zijn. Een jonge vrouw met een glas bier in de ene en een sigaret in de andere hand, zegt al genoeg lijkt mij. Of van vrouwen die getuite en/of opgepompte lippen en/of diepe decolletés of push up bh's tegen de lens aandrukken. Uiterlijk vertoon dus. Als men dat belangrijker vindt, dan haken velen af. De rest gaat toch voor een one night stand.