vrijdag 8 mei 2020

Ja, maar als....

Ik begin nu een beetje kierewiet te worden van de regels rond het Coronavirus. Gelukkig(?) ben ik niet de enige. Zo verwacht men dat zo'n 60% van de docenten komende maandag niet naar school gaan. Die groep is dus flink gegroeid sinds het laatste optreden van Rutte. Ik moet wel lachen om de reactie van sommige ouders. Die zitten het komend weekend al met tranen in de ogen, want hun kindje moet weer naar school en ze mogen niet mee tot in de klas. Hoe moet dat nou met dat zielig kindje??
Met dat kindje loopt het straks wel los, maar geef zelf eens het goede voorbeeld door je als volwassen iemand te gedragen. Daar heeft een kind veel meer aan, dan aan jankende ouders.
De chaos is wat mij betreft nog groter geworden. Je zult maar in een vliegtuig zitten dat in de problemen raakt met Rutte in de cockpit. Aan inlegvelletjes heeft ie dan niets. Kan het straks zijn dat ik bekeurd wordt, omdat ik mijn gezicht bedekt heb? Ik bedoel, ik draag ook vaak een pet of muts. Of ben ik overgeleverd aan het humeur van de handhavers?
Als ik van alle tot nu toe genomen / verkondigde maatregelen een computerprogramma zou moeten schrijven, dan zou het nooit in productie kunnen komen vanwege de vele 'errors' tijdens het vertalen in machinetaal. Het is in de geest van Als, dan, maar als dan, tenzij en anders als dan, mits dan terug naar en anders toch maar....
Zoals te doen gebruikelijk bij overheden, gaat ook dit keer slager Rutte zijn eigen vlees keuren. De OVV gaat de aanpak van het Coronavirus beoordelen. De OVV wacht eerst de eindconclusies af, die door het kabinet verstrekt zal worden. Uit de chaotische soep van maatregelen vist de OVV dan die zaken, die aansluiten op de conclusies. Met gevolg : goed gedaan hoor!