zondag 10 mei 2020

Wat een klus!

Soms maak ik de fout in mijn gedachte het woord 'even' te gebruiken. Dat woord bestaat voor mij namelijk niet. Dat woord werd vaak gebruikt tijdens mijn werk door mensen die met hun problemen bij mij kwamen. "Willem, kan je even.....", gevolgd door iets waarvan ik vaak gelijk al wist dat het 'even' een dag of zelfs meer zou duren.
Maar goed, ik dacht afgelopen week per ongeluk dus dat ik 'even' de oude banden van de velgen ging verwijderen. Ik had al een plan van aanpak in mijn hoofd zitten, gebaseerd op de vorm van de velg en hoe de band daarop gemonteerd is.
De banden waren leeg. Toch heb ik voor de zekerheid de beide ventielen eruit gedraaid. De bedoeling was de velg te sparen, door enkel de band te 'vernielen'. Maar dat ging dus niet. Ik kreeg de band niet los van de velg. Ook niet met wat hulp. Pas nadat ik wat WD40 tussen de band en de velg gespoten had, kwam de band los. Omdat de band behoorlijk strak op de velg zat, heb ik toch maar de haakse slijper gepakt. Daarmee heb ik dwars door de velg de rand met staaldraad van de band doorgeslepen. Tja, dat was het halve werk. Nadat ik het ook aan de andere kant gedaan had, viel de velg als het waren van de band. Daarna kon ik de velg vrij gemakkelijk uit de band trekken. Met de opgedane ervaring was band nummer twee helemaal snel van de velg. Zo, nu kunnen de banden gratis naar de Milieustraat. De velgen staan bij het oud ijzer.