dinsdag 5 mei 2020

Naar buiten

een stukje met de staalborstel
Oké, ik weet het. Ik word geacht thuis te blijven. Maar ik begin het een beetje zat te worden. Dat heeft vooral te maken met de strijdige en vage maatregelen. Dus heb ik mijn eigen lijn gevolgd. Ik ben nogal rechtlijnig en het is bij mij ja of nee, zie daar het verschil. Ik ben met een egoïstische instelling naar buiten gegaan. Egoïstisch in de zin van : ik bescherm mezelf als eerste. Ik en/of anderen liepen geen gevaar, want ik ging met de bus op pad. Zonder mondkap op mijn toet, maar wel emt de latex handschoentjes in de zak. Ik ging een paar banden halen en de tank met diesel bijvullen. De literprijs is zo lag, dat ik besloot de tank toch maar vol te gooien. Er ging zo'n 25 liter in á € 1,11. Er is hier een aantal stations, waarvan de Shell en BP de duurste zijn. Daarna volgt de Tinq. Bovenaan staat de Supertank. Afgelopen weekend was er weer 16 cent korting bij de Tinq. Maar met die korting is de literprijs net 1 cent goedkoper dan bij de Supertank. Als ik toch geregeld ergens tank, ga ik niet voor 1 cent verschil ergens anders, in dit geval bij Tinq, tanken.
prima spul
Maar voordat ik ging tanken ging ik een paar nieuwe banden ophalen. Er waren 4 stuks met velg in de aanbieding, maar ik had er slechts 2 nodig. Ik zag namelijk, dat de beide achterbanden beginnen uit te drogen. Die had ik vier jaar geleden gekocht. Ze hadden toen nog een zeer goed profiel en konden nog 4 á 5 jaar mee. Hele kleine barstje werden zichtbaar. Dus was preventief onderhoud nodig in de vorm van banden vervangen. Iemand had vier nieuwe banden op velgen liggen in zijn garage. Ze waren bedoeld voor zijn camper, maar na wat gesteggel besloot het stel hun bus weg te doen en aan een caravan te beginnen. Niets is zo veranderlijk als de mens. Men had daarom de winterbanden maar op de bus laten zitten. Natuurlijk heb ik naar de DOT code gekeken. De banden waren krap 4 jaar nieuw. Ja, ik zag nergens aan dat ze gebruikt waren. Er zaten nog restanten van de sticker op het profiel. Ze voelden ook nog wat vettig aan. De velgen moesten wat opgeknapt worden, maar dat vind ik een leuk karweitje. Het is ook eenvoudiger dan banden van velg te wisselen. Ik heb een staalborstel op de boortol gedaan. Toen was het een kwestie van de borstel alle hoeken en gaten van de velgen te laten zien. De velgen
in de roestomvormer / primer
waren snel ontdaan van roest. Vervolgens heb ik ze ingespoten met een roestomvormer annex primer. Ze staan nu te drogen. Morgen spuit ik ze mat zwart en zet ze dan op de bus.
Ze staan nu te drogen.
Op de terugweg heb ik dus getankt en wat boodschappen gehaald. Als ik dan toch buiten ben, dan maar alles doen wat er gedaan moet worden.