maandag 4 mei 2020

Even afstand nemen

Jammer dat er geen Greta opgestaan is, om de regering toe te spreken om de bescherming van ouderen en zwakken in de strijd tegen het Coronavirus prioriteit te geven.
Vanmiddag heb ik het uitlaten van Fenna gecombineerd met een wandeling. Ik was nauwelijks op pad, of ik kreeg het warm. De zon scheen volop en er was weinig wind.
In het buitengebied zijn we aangewezen op fietspaden, die parallel aan de doorgaande weg gelegen zijn. Dus dat werd tegen de stroom in wandelen, links dus. Als er fietsers aankwamen, ging ik aan de kant en heb ook even in de berm stilgestaan totdat ze gepasseerd waren. Niet alleen uit verkeersveiligheid, maar ook vanwege de 1,5 meter regel.  Er kwam een paar keer een groepje wielrenners voorbij. Voor hen geldt het 1,5 meter protocol blijkbaar niet.
Weer terug op het smalle Dorpspad (een wandelpad door het dorpsgroen) kwam ik ook mensen tegen. Gezinnen met kinderen. Slechts in één geval werd ik bedankt, omdat Fenna en ik plaatsmaakten. De rest zei niets, ondanks een 'alstublieft' van onze kant; zelfs geen groet. Vreemd, want in dit dorp groet men elkaar meestal. Als ik zo om me heen kijk, dan zijn er veel mensen die zich niets aantrekken van het blijf-thuis advies. Velen gaan winkelen. En ja hoor, weer in Brabant veel mensen die zich niets aantrekken van het blijf-thuis protocol. Wat is er toch met dat volk? Wat wordt er aan die Brabantse koffietafel toch geserveerd?