zondag 3 mei 2020

Niet zelfvoorzienend


Vanmorgen trof ik een deel van een laminaatvloer aan naast ons huisje. Het lag daar alsof het gedumpt was. Gisteravond, toen ik Fenna voor het laatst uitliet, lag het er niet. Ik vind het vervelend dat mensen zo met hun afval bezig zijn. Ze hebben geen zin in een ritje naar de vuilstort, dus dan maar zo. Inmiddels heeft iemand ongeveer de helft meegenomen. Nu de rest nog. Er gaat hier een gezin verhuizen en er is een nieuw bijgekomen. Van het laatste is meneer nogal gemakkelijk als het om afval gaat. Evengoed kan het zijn dat iemand zijn vloerbedekking vervangen heeft. We wachten rustig af.
Er zijn al campings open gegaan. Maar met de restrictie, dat de washokken, ook wel sanitair genoemd, gesloten blijven. Wij hebben geen toilet en douche in onze bus. Dus kunnen wij nog niet op pad. Anders hadden we dat zeker gedaan. Lekker even er tussenuit. Er zijn ook campings waar plekken voorzien zijn van eigen sanitair. Daar betaal je natuurlijk wel meer voor. Die plekken schijnen alle al gereserveerd te zijn.
Voor ons is het ook geen reden om alsnog sanitair in de bus te bouwen. Ik zou niet eens weten waar en hoe. Water betekent ook schimmel en muffe geurtjes. Ik zou natuurlijk bij de schuifdeur een hurkplek kunnen maken, met een emmertje met wat water erin buiten op de grond. Lekker plonzen. Haha! Voor het douchen heb ik al eens eerder naar ideeën gekeken. Die van een grote pvc pijp op het dak met een doucheslang en een vuldop
voor het water (met ventiel erop om de boel onder druk te zetten), leek me wel wat. In plaats van dat ventiel, zou ik ook aan een krachtige 12 volt waterpomp kunnen denken. Maar dan moet ik voorlopig wel telkens buiten douchen. Daar is het ons nog wat te koud voor. Nee hoor, we wachten nog wel. Totdat het weer mooier is en we vrijelijk kunnen gaan en staan wanneer en waar we willen. Desnoods naar het buitenland.