woensdag 6 mei 2020

Sim kaart uitgeschakeld

die was wel handig
Toen ik gisteren de banden ging halen, had ik met de eigenaar afgesproken, dat ik haar zou bellen zodra ik bij hen voor de deur zou staan. Ze werkte in de buurt en zou na mijn belletje binnen 5 minuten weer thuis zijn. Oké, dus ik heb mijn smartphone uit de la getrokken en hem even gecontroleerd of de batterij nog vol was.
Op het adres aangekomen, pakte ik wat onwennig mijn telefoon en koos het opgegeven 06-nummer. Wat denk je? Krijg ik te horen dat ik niet meer met mijn telefoon kan bellen. Omdat ik hem al een tijdje niet gebruikt heb! Dat hebben we met onze vaste telefoon nooit eerder aan de hand gehad. Ik kreeg het advies contact op te nemen met mijn leverancier.
Lekker dan. Ik heb maar bij de buren aangebeld. Een vriendelijke, oudere mevrouw met rollator deed open. Ik heb haar de kwestie uitgelegd en gevraagd of ze haar buurvrouw wilde bellen. Ik gaf haar (vanwege de 1,5 meter) via de brievenbus het papiertje waarop het nummer stond. Op die manier lukte het toch de afspraak na te komen. Vijf minuten later kwam mevrouw opdagen. Ze vroeg gelijk : "U zou mij toch bellen op mijn mobiel?" Haar buurvrouw bleek haar op het werk gebeld te hebben en heeft het 06-nummer niet gebruikt. Na mijn uitleg moest ze wel lachen. Ze vindt die smartphone eigenlijk ook ondingen, maar voor haar werk zijn ze erg handig.
Thuis heb ik de telefoon maar uit elkaar laten nemen om erachter te komen van welke leverancier de sim kaart is. De telefoons die ik heb gehad en deze, heb ik alle gekregen. Volgens het bekende doorschuifsysteem. Zoals ik vroeger de kleren van mijn oudere broer kreeg. Daar was ik toen ook al niet blij mee. Mijn oudere broer had het slechter. Hij had namelijk een zus boven zich. Haha!