zaterdag 30 mei 2020

Bezigheidstherapie

Zo noem ik het maar. Vanmorgen was ik voor 10.00 uur in de loods. Daar ben ik weer wat oud metaal gaan scheiden. Ik had namelijk wat plekjes bijgewerkt op de bus en terwijl de lak droogde, doodde ik de tijd met het oud ijzer.
Dit keer waren het stukken cv pijp die geverfd waren. Vervelend, want vanwege de verflaag kon ik de moeren van de knelfittingen niet gemakkelijk over de pijp schuiven om ze te verwijderen. Dus ik moest relatief veel zagen. Wat een werk voor een oude man! Ik merk de laatste tijd, dat mijn spierkracht in mijn ramen afneemt. Gelukkig moet ik het meer hebben van mijn geest dan van mijn spieren.  Het was wel een tijdrovend klusje met die cv pijpen. Dus de lak had tijd genoeg om heel goed te drogen.
De pijpen kwamen overigens weer van een installatie, waar men stalen cv bis gecombineerd heeft met koperen. Ik blijf zoiets onprofessioneel vinden. Na het oud ijzer ben ik wat gaan opruimen in de loods en ik heb de boel aangeveegd. In de regel beperk ik het opruimen en vegen niet tot enkel mijn werkplek. Als ik dan toch de bezem pak, dan de hele loods maar doen. Inmiddels was het 13.00 uur geworden. Mijn maag begon vreemde borrelende geluiden te maken. Op naar huis.