zaterdag 25 augustus 2018

Zondigen is lekker!

Natuurlijk maak ook ik me schuldig aan zondig gedrag. Tenminste, zo noem ik mijn manier van zondigen. Dat betreft dus geen criminaliteit of zo. Of valt het opentrekken van het gashendel om even de 200 km/uur aan te tippen op een doodstil snelwegdeel daar wel onder? Zondigen gaat bij mij meestal over eten. Hoe kan het anders? Haha!
Een week geleden heb ik weer gezondigd. Ik heb toen op de markt kippenlevertjes gekocht. Ik kon het niet over mijn hart krijgen ze te laten liggen, toen we bij die kraam stonden te kakelen. Mijn cholesterol had even een opkikker nodig.
Ik heb ze thuis klaargemaakt. De levers heb ik eerst afgespoeld en toen in stukjes gesneden. Samen met een gesnipperde uit, knoflook, wat trassi, zout, peper, wat ketjap en een paar fijngemalen gedroogde pepertjes heb ik ze in wat olie gebakken. Aan het eind heb ik wat fijn gesneden stengels van lente uitjes en stukjes rode, verse paprika toegevoegd.
We aten die dag nasi, dus dat kwam mooi uit. Later heb ik het gerechtje ook nog op een paar harde broodjes gegeten. Vreemd dat ze alles wat leuk en/of lekker is als een zonde beschouwen. Hoe dan ook, zondigen moet. Soms. Om het leven leuk en lekker te houden. Deze Surinaamse variant van kippenlevers lijkt me ook lekker :