zaterdag 18 augustus 2018

Een steekje los?

Fenna is al weer een paar weken loops. Ze is wat lusteloos maar gelukkig niet chagrijnig. Ze eet weinig, al begint het de laatste dagen wat meer te worden. Als ze 's morgens haar boterham niet wil, haal ik die weer subiet weg; graag of heel niet. Tja, zo gaat dat bij onze honden; geen trek, geen eten. We laten nooit een bak met voer de hele dag staan. Dat is meer voor die dikke, waggelende honden, die heel toevallig vaak op hun baasjes lijken. Qua omvang en manier van lopen.

Vanwege de loopsheid blijft ze aangelijnd als ze uitgelaten wordt. Soms is het lastig, want er zijn hier mensen die hun voordeur opendoen en vervolgens in plaats van zichzelf hun hond een schop onder de kont geven en hem de straat opsturen. Tot op heden heb ik de lastige reuen bij Fenna weg kunnen houden. Helaas zijn er ook mensen, die Fenna opzoeken, "want mijn hond vindt haar zo lekker ruiken", aldus het antwoord op mijn waarom-vraag.
Zo ook die mevrouw. Omdat haar hondje steevast tegen ons hek zijn poot optilt, heb ik daar al een keer iets van gezegd en haar uitgelegd waarom wij dat vervelend vinden, maar dat komt niet over. Na die, overigens vriendelijk uitleg, heeft ze mij een paar weken genegeerd. Maar opeens was de bui voorbij en groette ze mij weer. Helaas laat ze nu ook weer haar hondje tegen ons hek aan pissen. Afgaande op haar uiterlijk, lijkt me dat er iets mis met haar is. Dat verzacht voor mij enigszins de omstandigheden. Ik denk dat ik maar zo'n schrikdraadapparaat ga lenen. Ik zou die twee graag even willen zien dansen. Misschien negeert ze ons dan een jaar.