donderdag 16 augustus 2018

Bezet

In de wasstraat hier heeft men een speciale wasbox voor het zelf wassen van hoge voertuigen, zoals bussen, hoge aanhangers en/of caravans. Daartoe heeft men aan de linkerzijde een brug gemaakt. Helaas komt het geregeld voor, dat in die box een personenauto staat terwijl er nog andere onbezette boxen zijn. Als het daar druk is, kan ik me voorstellen dat iemand daar zijn auto gaat wassen. Ik ga juist op de rustige tijdstippen, zodat ik in die box ook het dak van de bus kan wassen.
De bus was na terugkeer van de vakantie van de zes studenten nog niet gewassen. Vanmorgen was iemand mij net voor. Meneer zag mij weliswaar aankomen, maar reed toch de speciale box in. Ik vroeg hem beleefd of de wasbeurt lang ging duren. Hij voelde zich wat ongemakkelijk en zei dat ie zo klaar zou zijn. Ik vermaakte me intussen in de bus, waar ik e.e.a. opruimde na het transport richting Lowlands. Ik hoopte zo die meneer niet onder druk te zetten. Ik had ook na 5 minuten langdurig de claxon kunnen gebruiken, maar niets in mij zei me dat te doen.

Meneer werkte goed door, zodat ik 15 minuten later alsnog de speciale box kon inrijden. Er waren inmiddels nog twee personenauto's gearriveerd. Ik had tussentijds een gewone kunnen nemen, maar dan liep ik het risico, dat iemand anders de speciale box zou inpikken. In dat geval zou de wasbeurt nog langer gaan duren. Ik heb weliswaar zeeën van tijd, maar zoveel zeeën heb ik nou ook weer niet. Trouwens, zo'n wasbeurt kost wel erg veel water....