vrijdag 10 augustus 2018

In de kerk

Vanmiddag belandde ik pardoes in een kerk. Mij werd gevraagd zo spoedig mogelijk een onderdeel van een drumstel in die kerk af te leveren. De kerk staat op Schokland, bij Ens. Ik ben daar op de motor een aantal keer langs gereden. Maar dit keer moest ik in het kerkje zijn, want daar vond het optreden in de vorm van muzikale begeleiding plaats.
Toen ik vanaf Dronten richting Swifterbant reed, zag ik een pikzwarte lucht op me afkomen. Ik stopte direct bij het eerste de beste P om daar vlug even naar huis te bellen. Ik had vanmorgen de luiken van de kampeerbus opengezet en op een privé zwembad op wielen zit ik niet meer te wachten.
Niet veel later begon het te regenen en hard te waaien. De bui groeide uit tot een flinke. In de stromende regen kwam ik op Schokland aan. Daar kreeg ik een speciaal kaartje, dat mij toegang tot de kerk gaf. In de deuropening werd ik al opgewacht door de drummer, die opgelucht het onderdeel van mij overnam. Ik nam nog even een kijkje in het kerkje. Voor het zingen begon heb ik de kerk verlaten. Buiten regende het al een stuk minder. In de auto ben ik zelf pas met zingen begonnen. Met een muziekje dat uit de radio klonk :