zondag 19 augustus 2018

Auto's opknappen

Ik volg graag programma's waarin men auto's repareert en/of opknapt. In tegenstelling tot die over motorfietsen, vind ik de auto's veel interessanter. Ik ben niet kapot van Harley's en helemaal niet van die buitenissige choppers. Weliswaar customs genoemd, maar je moet als klant wel een zeer eigenaardig lichaam hebben om op zo'n onding te kunnen zitten, laat staan te rijden.
Ooit was er een programma waarin iemand oude Jaguars opknapte. Daar knapte ik van af. Waarom? De presentator beschikte over een buidel met geld, kocht een oude auto en begon vervolgens alles wat niet deugde te laten vervangen voor door hem gekochte onderdelen. Zelfs het motorblok werd uitbesteed voor een revisie. Meneer hield zelf zijn kleding en handen schoon. Tja, zo kan ik het ook. Een kwestie van geld.
Nee, dan zie ik liever de plaatwerkers kloppen en buigen, de monteurs creatief sleutelen en repareren, de bekleders hun werk doen en de spuiters de wagen laag voor laag op kleur brengen.
Programma's als Fantom Works en Wheeler Dealers en vind ik leuk om te volgen. Ik zie niet alle afleveringen, want ik geef de voorkeur aan de aanpak van auto's uit de jaren 60 en 70.