vrijdag 10 augustus 2018

Recht en onrecht

Gelukkig gaf de rechtbank geen gehoor aan het verzoek van de dronken straatraces, die hun dodelijk slachtoffer wilden laten onderzoeken op het gebruik van alcohol en/of de telefoon toen zij door het racende tweetal werd doodgereden. Het ingediende verzoek geeft aan, hoe het met de fatsoensnorm van doodrijders vader en zoon gesteld is.
Het lijkt een gewoonte te worden. Weer zijn hoge politiefunctionarissen betrapt op fraude. Als er aan de top al slechte voorbeelden worden gegeven, hoe staat het dan met de rest? En dan mag ik niet het woord 'pannenkoek' gebruiken?
Ook bij de Amsterdamse brandweer bevindt zich personeel, dat weinig op heeft met fatsoen. Zij bedreigen hun commandant met de dood, omdat hij de machocultuur, waarin sprake is van o.m.  seksisme en racisme, wil aanpakken. Er werd geld ingezameld om de commandant om te laten brengen.
De Iraanse halve Nederlanders die in Tsjechië een kelner mishandelden wachten zware straffen. Een van hen heeft de kelner zijn excuses en een schadevergoeding aangeboden. De kelner heeft ze geweigerd, omdat ze volgens hem niet gemeend zijn. "Meneer heeft geen spijt, maar denkt zo strafvermindering te krijgen", vond de zwaargewonde kelner.