maandag 20 augustus 2018

Lowlands-drukte

Vanmorgen heb ik de Lowlands-gangers weer opgehaald. Maar wat een drukte, zeg! Zowel van de kant van Biddinghuizen als van Elburg was het file rijden. Zelf had ik voor de route via Elburg gekozen. Op de andere rijbaan stond een file, die vanaf het kruispunt met de verkeerslichten bij Elburg tot aan Lowlands / Walibi reikte! De verkeerslichten bij Elburg waren niet op zoveel verkeersaanbod op de hoofdweg berekend. Er waren daar ook geen verkeersregelaars. Dus stond de hele mikmak daar te wachten, terwijl het verkeersaanbod uit Elburg en Dronten zeer laag was. Maar goed, na een kwartier filerijden reed ik de Kiss & Ride op. Daar heb ik even Mike gebeld. Binnen 5 minuten kwamen de jongelui aangehobbeld met hun bagage.
Het inladen was zo gebeurd, maar toen begon de martelgang om van het terrein af te komen. Er werd keurig geritst op het terrein, maar natuurlijk zijn er weer mensen, die schijt hebben aan de rest, door te proberen er tussen te sluipen. Maar ja, de bus is groter en ouder. Haha! Ja, als ze onbeleefd gaan doen of gaan persen, dan komen ze er bij mij niet tussen. Gewoon je beurt afwachten, net als wij. Tenzij je je netjes gedraagt.
Weer thuis hebben de jongelui eerst een laat ontbijt gedaan. Vooral de koffie stond in de belangstelling. Logisch, want rond 4 uur vanmorgen waren ze nog actief. Zo'n drie kwartier later heb ik ze bij het station hier in Dronten afgezet. Daar waren de perrons aardig gevuld met andere festivalbezoekers.
Via het station ben ik even naar de loods gereden. Daar heb ik het oliepeil gecontroleerd van de versnellingsbak. Tijdens de vervanging van de beide schokdempers aan de voorzijde is er wat olie weggelekt. Liggend onder de bus heb ik het niveau weer op peil gebracht. Een lastig klusje gezien de zeer beperkte werkruimte.