maandag 13 augustus 2018

Waar of niet waar?

Afgelopen zaterdagavond heeft iemand een paar brandbommen / molotovcocktails naar het Turkse consulaat in Amsterdam gegooid. In het nieuws wordt opvallend genoeg bericht dat het om een Nederlandse man gaat. Zo'n toevoeging vind ik verdacht. Het zou best kunnen zijn, dat de man in kwestie een halve Nederlander is, omdat ie twee paspoorten heeft. Afhankelijk naar de situatie spreekt de pers hier van een Turk, of een Turk met een Nederlands paspoort, of een Nederlander of een Nederlander met een Turks paspoort. Wanneer zo'n iemand in Turkije wordt opgepakt is ie een Nederlander. Als ie hier is, dan gedraagt ie zich als Turk.
Wat de molotovcocktails betreft, ik zag een paar spuitbussen die met tape aan elkaar geplakt waren. Dat is dus geen molotovcocktail, maar een Graffiti-cocktail. Haha! Een molotovcocktail is een fles met benzine en olie met als dop een doordrenkte doek. De doek dient als lont. Aansteken en gooien.
Gezien de relatie tussen ons land en het Turkije van Erdogan, kan het zelfs zijn dat met deze 'aanslag' men nog meer olie op het Turks-Nederlandse vuur wil gooien. Zou er al weer een Turks toestel bij Schiphol neergeploft zijn met een Turkse minister aan boord, die hier even de boel komt opjutten of excuses komt eisen? Nee toch? Het eerste incident is volgens de Turken nog niet afgehandeld.