zondag 26 augustus 2018

Adieu Soedah laat maar

Wanneer het precies was, kan ik me niet herinneren. Ik heb wel het idee, dat het nogal recent was. Omdat het een soort van morele code van mijn moeder was, kan het zijn dat ik na haar overlijden besloot me niet meer aan die regel te houden. Op mijn werk had ik dat besluit al veel eerder moeten nemen, om te voorkomen overlopen te worden door anderen.
Ik heb geen moeite om me wel of juist niet van iets of iemand aan te trekken. Ik ben daar na 2001 veel sterker in geworden. Uit zelfbescherming. Gelukkig is mijn radar niet zo groot, getuige de vaak gemaakte opmerkingen als zouden zaken mij niet interesseren. Ze interesseren mij alleen op een andere manier. Minder emotioneel en meer zakelijk.
Na het afscheid van Soedah laat maar, ben ik me in mijn directe omgeving veel meer gaan uitspreken. Ik weet heus wel, dat anderen daar aan moesten wennen. Hoewel, ik ben er wat eerder mee begonnen. Ik heb in een paar gevallen mijn moeder mijn mening gegeven. Familiekwesties die volgens haar met Soedah laat maar afgehandeld moesten worden. Niet dus. Misschien vond ze me toen wel een brutale aap.