dinsdag 7 augustus 2018

Nog even volhouden

We moeten het nog één dag zien vol te houden in de hitte. Ik was van plan deze week naar het Malieveld te gaan om te protesteren tegen de hoge temperaturen. Ik was al bezig met een protestbord met de tekst "Weg met de hitte!". Ach ja het lijkt zinloos, net als zoveel protesten.
Fenna volgt een tropenrooster. Gelukkig heeft ze een sterke blaas. 's Morgens vroeg en 's avonds laat zijn voor haar de beste tijdstippen om naar buiten te gaan. Tussendoor wordt ze pas tegen het eind van de middag gelucht. Dan is er op de wandelroute vanaf de woning relatief veel schaduw. De bestrating wordt immers loeiheet en dat is niet fijn voor haar pootjes.
Vanmorgen zag ik tijdens het ontbijt, na het nieuws wat te kijken naar het hondenprogramma van Cesar Milan. Daarin (weer) iemand die wat hond betreft een verkeerde keus gemaakt heeft. De hond was zeer actief en mevrouw zelf zeer passief. Dat was trouwens ook te zien aan haar omvang. Ze liet zich verleiden om meer te gaan bewegen. En hopelijk ook minder te eten, want daarover werd niets gezegd.
Opvallend was dat mevrouw tijdens haar eerste fitness les zich constant verschool achter haar omvang. Zo ver was ze al heen. Je kent het vast wel : overdreven zuchten en steunen en klagen zonder één keer 'ik moet minder eten!'
 Ik kreeg de indruk dat ze zelf niet achter deze verandering stond. Ze was moeilijk te motiveren. Zelfs niet als de hond deel van de motivatie uitmaakte. Tja, dan wordt het lastig en uiteindelijk leidt het tot niets. Ze wilde graag dat Cesar haar hond opnieuw zou opvoeden. Ze bleef dus hangen in haar eigen denk- en leefwijze, waarin anderen klussen voor haar moeten klaren om haar gelukkig en blij te maken. Maar ja, daar wordt ze zelf niet slanker, actiever en/of wijzer van. Kasian ja, die hond.