woensdag 15 augustus 2018

Sterretje in de ruit

Tak! hoorde ik toen ik in de Ducato naar de loods reed. Het vreemde was, dat ik geen enkele auto of ander voertuig om me heen zag. Ik reed ook niet onder een viaduct of brug door en toch dat steentje(?) op de ruit. Ik weet niet of er iets boven mij vloog. Misschien een terreurvogel of zo. Ik bedoel, onder die beesten zijn er ook die uit verre oorden zomaar naar hier komen, waaronder ook veel zwarte en bruine (zei de bruine). Haha!
In de loods heb ik het sterretje even bekeken. Het is klein, maar niet fijn. De bus is niet verzekerd tegen dit soort schade, dus ben ik na thuiskomst even gaan bellen. Het kwam erop neer, dat het 'repareren' van de schade gemiddeld rond de 70 euro gaat kosten. Oeps! Da's veul geld voor zo'n miniem gaatje. Ik overwoog eerst een druppel superlijm op het beschadigd stukje ruit te laten vallen. Maar ik toch maar eerst achter de laptop zitten, nadat ik het plekje met een stukje doorzichtige tape had afgeplakt.
Als fervent doe-het-zelver besloot ik het www te raadplegen. En wat zie ik daar? Een reparatiesetje voor amper 10 euro! Speciaal voor de dhz'er. Ik heb dat setje maar direct besteld. Het wordt gratis verstuurd. Wat wil je nog meer? Oké, een keurig gerepareerd sterretje en geen mysterieuze toestanden meer.