vrijdag 31 augustus 2018

Gewoon je huiswerk doen

Overkomt het alleen mij of hoe zit dat? Ik stel een vraag aan mijn verzekeringsmaatschappij over een bepaalde polis. Ik vermeld natuurlijk ook het polisnummer en in het onderwerp vat ik in een paar woorden de kwestie samen.
Na een paar dagen word ik gebeld. De jongeman refereert aan mijn e-mail en vraagt : "Wat kan ik voor u betekenen?" Ik dacht gelijk : "Niets!" Waarom? Omdat hij blijkbaar niet op de hoogte is van de inhoud van mijn e-mail. Maar beleefd vraag ik hem of ie bekend is met de inhoud van mijn berichtje. "Een ogenblik, meneer", reageert hij.
Na enige tijd van stilte hoor ik : "Bedankt voor het wachten. Ik heb het gelezen en wat kan ik voor u doen?" Weer krijg ik ad hoc een antwoord gepresenteerd door mijn grijze massa : "Wat dacht je van leren lezen!" Maar is stelde de vraag uit het berichtje maar nogmaals : "Ik wil graag weten of ik de polis halverwege de maand kan beëindigen." Het is even stil, dan hoor ik : "Welke polis, meneer? Heeft u een polisnummer?" Ik slaak een zucht en begin tot 100 te tellen. Net als ik bij 41 ben hoor ik : "Bent u daar nog?" Ik dacht : "Ja, jammer hè?" maar zei : "Een ogenblikje".
Ik zette mijn telwerk voort. Bij 53 heb ik alsnog het polisnummer genoemd.
Even later klinkt : "U mag de polis tussentijds beëindigen, meneer." Ik vraag direct : "Welke polis bedoelt u?" Hij (aarzelend) : Die uit uw mail, meneer" Ik "Welk mail?" dan wordt het stil en hang ik op.