zaterdag 25 augustus 2018

Ramen dicht

nat kleedje
Het schijnt zo te zijn, dat ik de ramen moet sluiten als er regen verwacht wordt. Anders regent het naar binnen. Ik ben gezegend met een zekere vorm van vergeetachtigheid. Toen ik nog jonger was, noemde ik het verstrooidheid. Dat klonk wat aangenamer, want ik vergat toen bijna niets. Ramen dicht dus. Of, zoals bij het dakvenster, in de juiste stand gekanteld. Anders valt het water naar binnen.
Vanmorgen zag ik iets vreemds aan de bus. Een rare donkere streep aan de bovenkant van een ruit van een portier. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat die donkere streep geen glas was, maar een opening van ongeveer 5 cm breed! Omdat het dak schuin wegloopt, stroomt water over de portieren. Een gootje waren de Italianen vergeten en ik dus het dichtdraaien van het raam.
Het heeft de afgelopen nacht flink geregend. Niet dat ik daar naar heb liggen luisteren, want ik slaap 's nachts. Ik zag het aan de plassen op straat. Toen ik het portier had geopend, was de boel zeiknat. Gelukkig niet zoals in een personenauto, waar een stoel als een spons werkt. Bij de bus is tussen de stoel en het portier veel ruimte. Het regenwater is in een deurbak gevallen en vervolgens op de dieper gelegen kunststof drempel. De deurbak sluit aan de onderzijde niet strak aan op de bekleding van het portier, dus kon het vocht naar beneden sijpelen. Niet direct, want in de bak lagen nogal wat spullen. De bak zit aan de passagierskant. Omdat daar meestal een vrouwelijke passagier zit, was die bak net een handtasje. Dus vol met eh... spullen, zal ik maar zeggen. Ook voor mij hoor, zoals een paar inbussleutels een steeksleuteltje 10.   De stoel en de vloer waren kurkdroog gebleven. Op de drempel heb ik een tijd geleden een stukje vloerbedekking geplaatst. Dat is dus nat. De instap heeft de vorm van een bak en is met kunststof bekleed. Het regenwater kon enkel via de drempel weer naar buiten vallen. Er was dus sprake van een soort waterval, waarvan het water van boven via de binnenkant van de bus weer naar buiten stroomde. De gaten in de bekleding van de deur waren ook geen probleem. Aan de onderkant van de deur zitten openingen, zodat het water weer uit de deurholte kon stromen. Ergo, de schade valt reuze mee. Zodra de zon verschijnt ga ik de boel droogmaken.