woensdag 8 augustus 2018

Op Urk

Vanmorgen zijn we naar Urk gereden. Het plan was op de fiets te gaan, maar er stond mij veel te veel wind. Mijn benen waren op voorhand al dik. Haha!
Een alternatief zou zijn geweest om zowel de e-bike als de bromscoot te gebruiken. Maar ook dat plan lieten we maar varen. We namen dit keer de Lupo. Achteraf geen slechte beslissing, want er stond een flinke wind langs het water. Af en toe regende het even. En toch was het een verademing na al die zeer warme dagen. Op Urk hebben we de auto aan de haven geparkeerd. Er stond een groot aantal campers uit diverse EU landen. De haven was ook flink gevuld met allerlei schepen van recreanten, waaronder veel Duitsers.
Na de koffie met uitzicht op het IJsselmeer hebben we een wandeling gemaakt door de smalle, knusse straatjes van het pittoreske vissersdorp. De zomermarkt werd opgestart. Aan het IJsselmeer waaiden we bijna uit onze schoenen. Het ruime sop vertoonde flinke schuimkoppen, die richting het voormalige eiland rolden. Tijdens de wandeling moesten we even schuilen voor een kleine regenbui. Tussendoor verscheen de zon, die gelijk weer warm aanvoelde.
's Middag waren we weer terug. In de loods dit keer, om daar e.e.a. op te ruimen in afwachting van de terugkeer van de kampeerbus. De oude rooie rakker kreeg nieuwe veerpoten.