donderdag 30 augustus 2018

Een boom te ver

Zoals bekend mogen wij na overleg met de gemeente ons pleintje zelf ook bijhouden. Ik schrijf 'ook' want er is weliswaar regulier onderhoud vanuit de gemeente, maar die is beperkt vanwege de kosten.
Sinds een aantal jaar houden we dus zelf het groen bij en proberen we het onkruid weg te houden.
Deze week besloten we de onderkant van de boompjes wat te snoeien. Het gebladerte hing inmiddels zo laag, dat men er niet meer onderdoor kon lopen zonder met het hoofd in de bladerwolken te lopen. Toen we het snoeiafval aan het opruimen waren, werden wij erop attent gemaakt een boompje te hebben overgeslagen. Dat klopte, was ons antwoord. Wat de reden daarvoor is? Dat deel van het pleintje is geen leuke werkomgeving. Wanneer we daar aan de slag gaan, komt een bewoner naar buiten om onze werkzaamheden te voorzien van vervelend commentaar.
De passant in kwestie zei resoluut : "Ik zal eens gaan praten!" Een dag of wat later kreeg een van ons via via te horen, dat we toestemming hebben om ook dat ene boompje te snoeien. Toestemming? Hahaha! Toestemming hebben we al jaren geleden gekregen van de gemeente. Nee, daar gaat het niet om. We hebben enkel geen zin in werken onder begeleiding van notoir gezeur. Om die reden is dat deel van het pleintje minder netjes dan de rest. Ook vrijwilligerswerk moet leuk blijven.
A.s. maandag gaat de gemeente het pleintje onder handen nemen. We hebben vorig jaar gesproken over een aantal zaken, dat we graag verbeterd / veranderd zouden willen zien.