maandag 20 augustus 2018

We gaan weer

Vanwege het vervoer van de Lowlandsbezoekers, had ik de bus wat leeg gemaakt. Nu ze weer terug zijn, ga ik de bus weer gereedmaken voor onze tripjes. Het wordt een mooie week en dus gaan we daar even van genieten.
Een deel van de vaste inventaris had ik in de schuur opgeslagen. Met gevolg : schuur vol. De rest heb ik op de vliering van de geparkeerd. Ik ben begonnen met het installeren van ons bed. Ik heb ooit een passende lattenbodem gemaakt, die opgerold kan worden. Aan beide zijden van het bed heb ik stoppertjes gemaakt, zodat de lattenbodem mooi strak blijft zitten. Aan de instapkant heb ik een extra lat geplaatst om niet tijdens het in of uit bed stappen een KRAK! te hoeven horen. Het bed meet 1.80 m lang bij 1.35 m breed, wat voor ons groot genoeg is. De onderlinge verbinding van de latten heb ik vorig jaar verstevigd met twee spanbanden (leve Action!).
Op de lattenbodem komen de kussens van de zitbanken te liggen. Daarop komt een tweetal losse schuimmatrasjes. En als kers op de slaaptaart een speciaal topmatras. Dit alles is bedoeld om zeer comfortabel de nacht door te brengen. Vooral voor Sonja, vanwege haar reuma. Vervolgens wordt het bed opgemaakt met de hoezen en het dekbed. Klaar.
Onder het bed past een drietal boxen, waar we onze kleding en het badgoed in hebben liggen. De (opvouwbare) boxen kunnen zo onder het bed geschoven worden; drie naast elkaar.
Helemaal achterin, onder het bed, tegen de achterportieren aan, liggen de afvalwatertank, de haspel en de kuip met o.a. afwasgerei. Ze liggen niet echt tegen de portieren aan, want de achterkant van de ruimte is afgesloten met het..... tafelblad. Dus als de portieren opengaan, dondert de boel niet naar buiten. Het tafelblad gebruiken we nauwelijks, maar behoort nu eenmaal deel uit te maken van de (fiscale) eisen, die aan een kampeerwagen worden gesteld.
Uiteraard gaat Fenna's opvouwbaar slaaphok er ook in, net als haar fietskar, de grondpen en wat speelgoed, waaronder de werpstok een aantal tennisballen. En haar harnasje en een paar reserve riemen. We zijn nu zover, dat we morgen enkel nog de koelkast moeten vullen. Dan kunnen we op pad.