donderdag 9 augustus 2018

Met geduld

oeps!
Tijdens die zeer warme dagen ging het even mis in de kampeerbus. Ik was daar bezig met het vervangen van een aantal schroeven. Ik ben niet zo gecharmeerd van schroeven met een platte- / sleufkop. Ik geef de voorkeur aan kruiskop philips en /of posidriv schroeven. De laatste bieden nog meer grip.
Maar goed, toen ik een keer mezelf draaide, stootte ik tegen de sorteerdoos met al mijn schroeven, boutjes, moertjes, ringetjes, plugjes, klemmetjes en nog meer van dat soort materiaal. Nee, ik heb niet gescholden. Ik dacht enkel "Okeee...". Boos worden om dat soort toestanden heeft geen enkele zin. Trouwens, daar was het veel te warm voor. Ik heb alles bijeen geveegd en in een bak gekieperd met de gedachte, dat ik die middag in de huiskamer weer een klusje kon doen : het opnieuw sorteren en opbergen van al die spullen.
....bijna klaar....
Later heb ik op een krant de verzameling leeggestort en ben toen zittend aan de eettafel met een draaiende ventilator boven mijn grijze kop, de boel weer in de sorteerdoos gaan opbergen. Als al dat materiaal in de doos opgeborgen is, lijkt het niet veel. Maar op de krant leek het drie keer zoveel. Met de blik op oneindig, het verstand op nul, de geduldemmer vol en met het zweet tussen de benen (nee, geen tranen in de ogen) heb ik in alle rust de klus geklaard.