zaterdag 18 augustus 2018

Buitenaards?

Er was een tijd waarin men anders gelovigen met het zwaard bekeerde tot het christendom. Tegenwoordig trekt men ten strijde om regimes te bekeren tot de democratie. Met alle nare gevolgen van dien.
Als tieners lazen mijn broer Joop en ik nieuwsgierig boeken en tijdschriften met onderwerpen over het ontstaan van de aarde. Onze zeer gelovige moeder vond dat helemaal niets. Dus gebeurde het lezen in het geniep.
Schrijvers als Von Däniken (o.a. Waren de goden astronauten) en Velikovsky (botsende werelden), maar ook Adamski refereren aan wezens van een andere planeet / planetenstelsel. Zelfs de Bijbel bevat teksten, die kunnen duiden op buitenaardse wezens. Met Adamski kwam ik als kind al in aanraking, toen in het weekblad Panorama een artikel over hem verscheen.
Sinds een paar weken volg ik een serie op de tv over het onderwerp of er al in zeer vroege tijden sprake was van buitenaardse wezens, Ancient Aliens. Er zijn wereldwijd veel oude afbeeldingen en teksten, die daarop zouden wijzen. Wereldwijd wezens in ruimtevaartuigen, goden van bovenaf enz. Men, een groep deskundigen, vraagt zich ook af waar al die afbeeldingen van half mens half dier (ook in geloofsstromen) op gebaseerd zijn. De evolutietheorie van meneer Darwin kent veel gaten. Waar zijn de tussenliggende schakels? Daar zijn tot op heden nooit fossielen van gevonden. Zijn ze naar hier gebracht? Er zijn wel voorwerpen gevonden, die gemaakt zijn van onbekend materiaal. Of beter : van materialen die elders in de ruimte voorkomen, zoals in meteorieten. Tot slot : hoe was het duizenden jaren geleden mogelijk om constructies te bouwen met een nauwkeurigheid, die in onze tijd niet zouden misstaan? Al met al een zeer interessante materie. Dat wel.