zaterdag 23 mei 2015

Zakelijk en privé

Velen houden stug vol dat je die twee gescheiden dient te houden. Nonsens! Wie dat niet doet gaat bijvoorbeeld na het werk quasi gezellig borrelen met zijn collega's. Medewerkers die tijdens de kantooruren rot geintjes met je uithalen en/of de hele dag lopen te jennen of andere kunstjes flikken ten nadele van jou. Nou, da's gezellig borrelen met die hufters! Wie als slachtoffer daarna toch gaat borrelen met die opeens leuke collega's pleegt verraad aan zichzelf. Misschien is dat de reden waarom je collega's zo vervelend doen : een slappe houding.
Een rare of nare bijkomstigheid was vaak, dat er tijdens de borrel louter alcoholische drank werd geserveerd. Tegen etenstijd de maag volgieten met alcohol en vervolgens in de leasebak naar huis. Nogmaals, ik had er helemaal niets mee. Dus stond er een glas water voor mij en een paar andere collega's klaar. En ja, we werden er eerst om uitgelachen.
Zaken doen en samenwerken is volgens mij gebaseerd op vertrouwen. En wie dat vertrouwen schaadt is ook privé geen vriend van mij. Gewoon omdat het met karakter te maken heeft. En dat karakter is thuis niet anders dan op werk.