zaterdag 23 mei 2015

Tussen de bloemen en planten

Vanmorgen zijn we naar Almere gereden. Doel van de trip was een groot tuincentrum. Sonja en ik wilden graag wat meer kleur en fleur om het huis hebben. Hoewel betaald parkeren is ingevoerd hebben wij niets betaald, terwijl we vlak voor de ingang van het tuincentrum geparkeerd stonden. Het was opvallend rustig in Doemere. We konden in alle rust winkelen. Heerlijk! Dat zal 2e Pinksterdag wel anders zijn.
Op de terugweg zijn we toch nog even langs de kringloopwinkel gegaan. Maar voordat we daar waren moesten we weer over de A6. Op de A6 zagen weer een paar gevaarlijke weggebruikers. De een slingerde van links naar rechts. Niet zo erg als ons kabinet, maar toch. Hij reed ook relatief traag. En ja hoor, meneer zat achter het stuur allerlei paperassen door te nemen. Niet veel later schoot een auto plotsklaps naar de linker rijbaan. Maar daar reed al een auto.  De bestuurder zag waarschijnlijk te laat dat ie achter een vrachtwagencombinatie reed en wilde met een schrikreactie inhalen om een aanrijding te voorkomen. Het liep gelukkig weer goed af.
In Lelystad bij de kringloopwinkel was het wel erg druk. Ik had daar eerder een paar rechthoekige manden van geplastificeerd gaas gezien. Ik wilde daar twee van kopen, om die in een buitenkast te gebruiken, waar o.m. schoenen en laarzen in staan. Er waren er nog voldoende aanwezig. Voordat we weer de terugreis voortzetten, hebben we een bakkie gedaan.
Weer thuis ben ik direct aan de slag gegaan met de twee nieuwe legborden. Met de haakse slijptol heb ik ze op maat gemaakt. Het groene tuingaas dat ik eerst had gebruikt, stond toch wat armetierig. Gisteren hebben we toch maar een rolletje kunstgras gehaald. Het geeft het geheel een meer huislijke aanblik.