maandag 4 mei 2015

Over kwak kwak en woef woef

mamma en woef woef
Er zijn mensen die hun kleine kids leren, dat een hond een waf waf is en een eend een kwak kwak. De eend moet niet verward worden met de kikker, want die heet dan kwaak kwaak. Wat later moet het kind al het geleerde loslaten, want opeens heet een woef woef een hond enz. Ik heb er weleens over nagedacht waarom mensen zoiets doen. Maar ik ben daar nooit achter gekomen.
Zouden ze voor het slapen gaan ook zo een verhaaltje vertellen aan hun peuter?
"Er was een een woef woef die met zijn mamma en pappa in een tuut-tuut naar de kwak kwakjes ging kijken. Onderweg stak plotseling een zwarte miauw miauw de weg over. Die zat achter een piep piep aan, die net uit het nest van een kra kra was gevallen. De miauw miauw ontsnapte aan de toet-toet, maar kwam wel onder de tjoeke-tjoek terecht. Pappa deed : hahaha!  Mamma gaf pappa pets pets pets.  De kwak kwakjes deden plons plons en kregen hap hap van mamma. Een raar kindje kreeg pets pets van pappa. Mamma deed pappa plons plons. Toen kwam er een retteketet met een lange snuit en die blies dit stomme verhaaltje uit! Zo, en ga nu maar lekker slapen lieve schat."
Het zal eerder een nachtmerrie worden over kinderlijke ouders dan een lekker slaapje. Ik zou zeggen "Pappa en mamma, doe maar gewoon, dat is voor jullie peuter al erg genoeg!"