maandag 25 mei 2015

Door rood rijden

niet mijn werk...
Niet dat ik altijd even goed bezig ben, want ik ben ook maar een gesjeesde kantoorpik. Maar in bepaalde situaties ga ik toch maar heel serieus te werk of laat ik het maar aan deskundigen over. Zo ben ik zelf nooit bezig geweest met gasleidingen en de meterkast. Veiligheid gaat ook bij mij bijna voor alles. Want nogmaals, ook ik ben niet altijd even handig bezig.
Dat is op alle gebied zo. Dus ook voor wat betreft mijn eigen gezondheid. Gek, maar waar. Ik moest er weer even aan denken toen we buiten van een koffiepauze genoten met een stukje gebak. Fenna zat naast me en keek mij nogal belerend aan. Haar blik zei : "Volgens mij is dat gebak helemaal niet goed voor jou." Het grappige is, dat normaal gesproken ik dat tegen haar placht te zeggen. Andere hondenbezitters denken dat hun hond zit te bedelen als ie zo kijkt. Het geeft een beter gevoel de hond te behoeden voor slechte dingen, zoals slagroomgebak, dan jezelf aan te pakken. Veel hondenliefhebbers denken ook, dat een hond het leuk vindt om achter een stok of bal aan te rennen. Ook dat is niet zo. De hond weet namelijk dat de baas dat leuk vindt en dus brengt ie het speeltuig maar telkens terug. Totdat ie het zat is.
daar komt ie weer, baas!
Verkeerd bezig zijn is soms ook best wel genieten. Ik moet wel eerst over een drempel stappen, met een gevoel alsof ik door een rood licht ga rijen of lopen. Maar er zijn gelukkig ook vaak situaties, die mij ervan weerhouden. Zo overkomt het mij geregeld dat ik zeer corpulente mensen een snackbar zie bezoeken. Het zijn telkens dezelfde. Ik denk dan : "Hè, daar mag jij helemaal niet komen!" Voor mij een soort 'wake up call' om zonder morren toch maar met mijn lekkere trek door te lopen.