woensdag 20 mei 2015

Minister Schultz : Typisch ambtelijk

De minister wil niets doen aan fietsers die met hun smartphone bezig zijn in plaats met het verkeer. Ze gebruikt daarvoor een typisch ambtelijke rotsmoes : er komt toch geen handhaving. Met andere woorden : "Mijn collega's doen toch hun werk niet." Ze beweert ook dat het nauwelijks te controleren is of een fietser zit te bellen. Die opmerking komt waarschijnlijk vanwege haar moederinstinct, want een kind ga je toch zeker niet straffen? Nee, mevrouw ziet meer in een campagne om het gedrag van de fietser te veranderen. Je weet wel : 'dat mag je niet meer doen hoor!' Hahaha! Daar gaan we weer! Ik heb zelf al een paar bijna aanrijdingen meegemaakt omdat een fietser met een smartphone bezig was. Ik maak ze vaak aan het schrikken omdat ze nauwelijks op- of omkijken
Ik heb er geen verstand van, maar... een fietser is toch zeker ook een bestuurder van een voertuig? Net als de overige die het wel verboden is om zo'n onding in de hand te hebben? Gaan we weer iets aparts verzinnen? Nee toch zeker! En moet er weer een nieuwe wet komen als mensen straks massaal op een eenwieler gaan rijden? Kom op zeg!
Zet die overgevoeligheid, luiheid en vooroordelen eens opzij en ga eens op een goede, efficiënte manier aan het werk, mevrouw tuttebol Schultz! Vrouwen aan de verkeerd top...grrrr!
In mijn jeugd mocht je wel met een telefoon op de fiets. Maar dat deed niemand. Want als het snoer op was, ging je op je gezicht. Da's pas leren.