woensdag 6 mei 2015

Drukke woensdag

Het was met het dagje wel. Vanmorgen eerst een aanhangwagen opgehaald, want het was weer zover. De loods moest even leeg- en opgeruimd worden. Ik was een dag eerder al geweest om de boel alvast wat voor te bereiden. En dat was maar goed ook. Vanmorgen verliep het werk daarom erg vlotjes. Via de vuilstort en het verhuurbedrijf waar we de aanhanger achterlieten, keerden we vroeg in de middag weer terug. We waren beiden wat hyper, want we hadden onderweg super sterke koffie voorgeschoteld gekregen. Ik heb de helft ervan weggegooid. Je kon er een weg mee asfalteren.
Thuis, in het halletje van ons huisje, stond een doos te wachten. Daarin zat de 2e tv ontvanger die ik besteld heb bij onze nieuwe provider. Dat ding is gratis en hopelijk niet voor niets. Hij is namelijk voor de tv in de slaapkamer.
Tom kijkt zijn favo tv programma
Maar eerst ging ik toch maar even ramen lappen. Het was droog, dus het kon. Toen ik die van ons weer helder had gekregen, zag ik dat bij oma van de overkant een vogel zwarte smurrie op haar raam had gedropt. Dus ik besloot haar ramen ook maar gelijk even te doen. Ik dacht dat oma op pad was, omdat haar zonwering nog naar beneden hing. Terwijl ik daar bezig was, ging opeens de deur open en klonk een stem die zei : "Buurman wat doe je nou? .. Kopje koffie glazenwasser? Hé, Willem! Wat een verrassing!" Oma bleek dus gewoon thuis te zijn. Erger, deze glazenwasser had haar uit haar middagdutje gewekt. Ze vond het niet erg, want ze moest toch nog even een boodschap doen. Ze was erg blij dat haar ramen weer gezeemd werden.
Ik was net weer onder onze overkapping, toen een enorme stortbui losbarstte. Een mooi moment om de tweede tv ontvanger te installeren. Ik koos voor een bekabelde verbinding. Het zou ook met een speciale set apparaatjes via het lichtnet kunnen, maar toch maar via de cat 5 kabel. Alles verliep voorspoedig, totdat ik de tv aanzette : "Geen of zwak signaal!" Ik ben daarna nog wat aan het puzzelen geweest, maar het bleef bij een sneeuwend beeld met eerder genoemde tekst. Toch maar even de helpdesk gebeld. Toen was het probleem in no time opgelost. De tv stond op een verkeerde bron! (schreef ik met schaamrood op de kaken). Maakt niet uit, want nu doet ie het. En daar ging het om. Vanavond kan ik met een zeer goed gevoel weer de benen strekken.