vrijdag 22 mei 2015

Help, een verkoper aan de deur!

Oma riep de hulp in van Sonja, die even iets in de container had weggegooid. Oma werd namelijk lastiggevallen door een jongeman, die op zoek was naar nieuwe slachtoffers voor een energieleverancier. De huis-aan-huis bedelaar oma dusdanig verbaal en psychologisch in de tang genomen, dat ze het gevoel had dat ze een contract moest tekenen. Door tussenkomst van Sonja werd dat voorkomen. Het vervelende joch wilde geen prijzen noemen. Hij beperkte zich tot 'bijna iedereen heeft getekend, behalve u'.
stigma..eh.. sticker
Het zit namelijk zo. De woningbouwvereniging heeft een deal gemaakt met een energieleverancier. Maar om zo veel als mogelijk aan de deal te kunnen verdienen, is het wel zo fijn als alle huurders naar die leverancier zouden overstappen. De woningbouwvereniging gaat zelfs zover, dat geadviseerd wordt een sticker op de deur te plakken als je niet lastiggevallen wilt worden met zo'n arrogante, nog nat achter de oren respectloze zeurpiet. Die sticker werd bij de brief gevoegd.
Ik denk eerder dat die sticker een andere bedoeling heeft : een afvallige die nog aangepakt moet worden. Een minkukel die niet wil overstappen. Een adresje dat nog met extra gezeur gebombardeerd moet worden omwille van geld. 't Is maar net hoe je er tegenaan kijkt.
Vandaag stond voor de 2e keer zo'n pikkie (sorry, het is niet anders) voor onze deur. De eerste, een meisje, had ik al nul op rekest gegeven, maar ze wilde per se mijn partner (officieel de huurder van de woning) ook nog spreken. Hij versleet haar voor dom, omdat ze bij de weigering bleef. Dom? Nee, met een kladblokje, een schoudertasje en een pen in een blauw jackje bewoners lastigvallen, da's pas slim. Ik ben zelf ook al een paar keer als dom gekwalificeerd, omdat ik niet op het aanbod van zo'n verkoper in ga. Over fatsoen en respect gesproken.