dinsdag 26 mei 2015

06-bandje, Rekenen en EU

In Scheveningen gaat men kinderen een 06-bandje om de pols doen, zodat men hen na verdwaald en gevonden te zijn weer met de ouders kan herenigen. Omdat ik vind dat veel ouders nogal erg gemakkelijk hun kind(eren) lozen, lijkt het mij beter in zo'n bandje twee polsen te steken : die van het kind en die van een ouder.
De overheid is erachter gekomen dat veel jongeren slecht zijn in rekenen. Dus is er een speciale rekentest bedacht. Wie daar niet goed doorheen komt, krijgt geen diploma. Hopelijk leren ze dan ook, dat een creditcard geen bezit, maar een schuld is.
Het tv programma Radar besteedt aandacht aan het gesjoemel rond de crisis. Financiële deskundige vertellen over de manier waarop de Euro is geïntroduceerd en dat daarmee de soevereiniteit van ons land aan Brussel is overgedragen. Dat laatste is moedwillig door de politiek verzwegen. Ons losser opstellen van Brussel, zoals menig politicus roept, is grote onzin, aldus de deskundigen.
De crisis betrof in wezen een bankcrisis (te veel geleend aan arme landen), maar is door de politiek en met hulp van de media omgetoverd tot een economische crisis. Met gevolg dat niet de banken, maar de belastingbetaler voor de schade mag opdraaien.
Volgende week maandag het vervolg van de documentaire van Radar. Kijken en vooral goed luisteren!