donderdag 28 mei 2015

Het RDW en het zijspan

ongewapend rondrijden kan ook
Het RDW heeft in haar wijsheid besloten haar registratie van motorfietsen met zijspan eens aan te pakken. De registratie zou dan aansluiten op de EU regelgeving. Solo motoren krijgen de code L3e op het kenteken toegevoegd. Motoren met zijspan krijgen de code L4e. Omdat ambtenaren in het algemeen ver van de werkelijkheid leven en blijkbaar geen zijspan rijden, was men totaal vergeten dat veel motorrijders soms met en vaak zonder een zijspan rondrijden. Oeps! Maar je weet : een geschreven regel is en blijft een regel. Ook al is ie verre van zinvol of zelfs onlogisch en/of onwerkbaar in de praktijk. In de oplossing van de RDW moeten eigenaren die afwisselend met en zonder zijspan rijde, telkens een wijziging bij het RDW indienen.
Diverse organisaties van motorfiets rijdend Nederland heeft de kwestie aangekaart bij de RDW. En zowaar, de RDW is genegen een oplossing te gaan bedenken voor deze groep motorrijders. Omdat het louter om registratie gaat, denk ik : misschien de S van soms (of sometimes) toevoegen? Tot die tijd is het beter nog geen nieuw kenteken aanvragen.
Hopelijk geeft de trekhaak op onze auto het RDW geen aanleiding om ook daarmee te gaan knutselen. Ik heb geen zin om constant met de caravan of aanhangwagen  rond te rijden, omdat het RDW aan het werk geweest is.