zondag 3 mei 2015

Lancaster bommenwerper en tulpen


Gisteren, rond 13.15 uur vloog de bijzondere Lancaster bommenwerper over Dronten. Een kwartier eerder informeerde een omroeper op het Redeplein de toegestroomde belangstellenden dat het nog 15 á 20 minuten zou duren eer het nostalgische toestel Dronten zou bereiken.
Ik hield vooral de mensen op de daken goed in de gaten. Op een gegeven moment zag ik hen naar de camera's grijpen en naar het noorden kijken. Ik draaide me om naar noordelijke richting en maakte mijn camera gereed. En ja hoor even later vloog het bakbeest met een indrukwekkend geluid van de vier motoren over het plein. Velen werden verrast, want de omroeper zweeg in alle talen toen het WO2 vliegtuig naderde. Maar gelukkig voor hen kwam er nog een tweede en zowaar nog een derde kans.
Na dit indrukwekkend vertoon begon een taptoe. Opvallend was dat velen het Redeplein verlieten. Ze kwamen blijkbaar enkel voor de Lancaster. Wel wat sneu voor de muzikanten.
Misschien de volgende keer een taptoe met het overvliegen van de Lancaster als hoogte punt.
's Middags zijn we op de fiets gestapt en langs het spoor naar Kampen gereden. Er was weinig wind en het landschap was dit keer opgefleurd door velden met bloeiende tulpen. Tegen de tijd dat de nieuwe aanplant goed gegroeid is, zal het fietspad langs het spoor een stuk aantrekkelijker zijn. Wel is het jammer dat bij kruisende wegen het fietspad de recreant een eind laat omrijden. Het fietspad gewoon rechtdoor onder de tunnels van het spoor door was handiger geweest.