zondag 3 mei 2015

Poetin op de motor

Zowel Duitsland als Polen schrokken zich een hoedje toen het bericht rondging, dat Poetin met een motorclub via Polen naar Berlijn zou rijden om de val van Nazi Duitsland te herdenken. Er was gelijk paniek in beide tenten. Haha! Net alsof er een haatprediker naar ons land komt. Het is wel zo, dat de Nachtwolven, zoals de club heet, niet zo goed aangeschreven staat. Het schijnt namelijk een nationalistische club te zijn waar alleen mannen lid van mogen zijn. Maar : So what?
In werkelijkheid is Poetin een paar keer met de club meegereden, omdat ie dat leuk vindt. Die man heeft toch ook zo zijn hobby's en voorkeuren? Dus waarom die paniekerige reacties? Vaak doen de reacties mij denken aan mijn Koude Oorlog tijd. Toen heerste er ook een flinke anti-Rusland hysterie. Maar de rode ster op de Heineken fles mocht nog, want het bier is boven alles verheven. In die tijd hoorde ik alles van slechts één kant : onze eigen kant. Tegenwoordig is veel te controleren en kom je erachter dat er hier in het geciviliseerde Westen ook erg veel gelogen wordt. En als er leugenaars zijn, dan zijn het de dames en heren politici wel. Oké, verkopers kunnen er ook wat van.
Ergens mag ik die meneer Poetin wel. Hij gaat gewoon zijn eigen gang en velen zijn bang voor hem. Maar ja, hij rijdt wel motor. Poetin is in elk geval een echte kerel. Dat kan ik van onze Rutte niet zeggen.