donderdag 21 mei 2015

Weg met Firefox!

Vorige week zat ik toevallig achter mijn pc'tje, toen ik rechtsonder een schermpje zag opdoemen. Het schreef mij, dat de Firefox browser bijgewerkt wordt. Een dag later begon het gedonder. Mijn browser was behoorlijk traag. Ik kon ergerlijk rustig volgen welke websites en programma's er allemaal aan te pas kwamen, voordat ik mijn krantje zag verschijnen. Heel anders dan in een kiosk, waar ik dat ding gewoon kant en klaar over de toonbank geschoven krijg. Mijn antivirusprogramma maakte overuren.
Hoe dan ook, het internet gebeuren was opeens erg traag. Maar niet als ik een andere browser gebruikte. Dus ik even bij Firefox aangeklopt. Het was blijkbaar een bekend probleem, want er waren allerlei hi ha help schermen volgepropt met informatie. Toen bleek dat ik zoveel zaken moest checken, heb ik Firefox maar van mijn pc gemieterd. Als ik ergens een hekel aan heb, is het dit soort 'verbeteringen'.  Vooral als ik bedenk dat ze bijna alles van mij weten. Bij sommige bedrijven kwam dat verschijnsel ook voor. Kreeg je opeens, onaangekondigd, een ander scherm voor je neus als je de pc had opgestart. Waardeloos!
Ik ben maar overgestapt op Google Chrome. Het is wel even wennen, maar het is vele malen sneller dan mijn Firefox. IE gebruik ik zelden. Die piept ook over van alles en nog wat. Met die browser kan ik niet eens bloggen. Stelletje gekken. Iedereen weet toch dat ik Blogger gebruik? Nou dan!